stampkids.punt.nl
Algemene Informatie
 
Dit Weblog is een activiteit van de Stamp Kids Club.
De Stamp Kids Club is de on-line Jeugdclub van de Stichting Jeugdfilatelie Nederland. De club is vooral bedoeld voor kinderen die in plaatsen wonen waar geen postzegelvereniging is.

Door middel van e-mail houden de leden contact met elkaar en met de jeugdleiding.
 
 
De website   www.stampkids.nl   geeft informatie over het verzamelen van postzegels. Voor leden is er bovendien een Nieuwsbrief, een Ruilbox, gratis Aanbiedingen en maandelijkse Puzzels. Leden kunnen zelf ook iets schrijven voor de Ledenpagina.
 
 
Elk jaar wordt in Nederland de "Dag van de Jeugdfilatelie" gehouden. Alle kinderen die postzegels sparen zijn welkom op dit grote feest. Er is een tentoonstelling, er is een postzegelberg om gratis postzegels te grabbelen, er zijn spelletjes met prijzen, er is een winkeltje om voor weinig geld postzegels te kopen, je kan er ruilen, je ontmoet de jeugdleiders. Het is een dag vol met plezier en postzegels.
 
 
 
 
Tot Ziens !
 
 

To all SPAMMERS
For this site all reactions have te be approved
before publication.
Don't waste your efforts and my valuable time.

 
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
 
 
 
De Stamp Kids Club heeft ook een eigen Fotoboek.

 
 
 
 
 
 


 
 
 
 

 


2006:  Rembrandt-jaar
 
2007:  Michiel de Ruyter-jaar
 

  

 

 

 

 
Columbus Dag

Columbus Day

Als ik dit schrijf is het 12 oktober 2012. In veel Spaans-sprekende landen wordt vandaag Columbus Day gevierd, oftewel "Dia de La Hispanidad".
Het was namelijk op 12 oktober 1492 dat Columbus "Amerika" ontdekte.   Nou, het was eigenlijk niet Amerika, maar één van de Bahama-eilanden.

Er zijn natuurlijk heel veel postzegels met een afbeelding van Columbus. Hoe hij er precies heeft uitgezien is niet bekend, daarom vind je verschillende portretten op de postzegels.   Op de meeste postzegels lijkt hij op het schilderij dat hierboven staat afgebeeld.

Maar soms ziet hij er geheel anders uit, met baard, zoals op de volgende postzegel van Chili:

 

 

 

En dan is er nog een raadsel.
Op de volgende postzegel van de eilandengroep St-Kitts-Nevis staat Columbus vanaf zijn schip te turen naar de horizon met een verrekijker om land te "ontdekken".
 


Maar hier klopt iets niet, want de verrekijker is meer dan honderd jaar later pas uitgevonden !!!!
In het algemeen wordt de Middelburgse brillenmaker Hans Lipperhey beschouwd als de uitvinder van de verrekijker. Hij kreeg daarvoor een patent in 1608!

 

 

(zie ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hans_Lippershey)

 
Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl